konyhAngyal

A fenséges avokádó és fetasajt

2016. február 18. - cook(ta)

Szereted vagy csak kipróbálnád az avokádót? Mutatok egy jó receptet. 

img_0458.jpg

Már régóta ki szerettem volna próbálni az avokádót, egy évvel ezelőtt gondoltam, itt az alkalom. Vettem egy szép érett avokádót és elkészítettem ezt a salátát és imádom, azóta folyamatosan készítem. Ezért gondoltam megosztanám Veletek is ezt a finom könnyű salátát. 

Avokádós, feta saláta

  • 1 érett avokádó
  • 1-2 paradicsom apróra  vágva (esetleg koktálparadicsom) 
  • 100 gr fetasajt
  • citrom
  • 2 gerezd fokhagyma

Az avokádót hámozd meg és ketté vágva vedd ki a közepéből a magját, majd vágd kis kockákra. (egy tipp: az Aldiban mindig találok finom avokádót, sajnos általában ezek félérettek de 2-3 nap után beérnek, mikor sötétzöld lesz a héja) Mivel az avokádó gyorsan barnul ezért ha felvágtad kell rá egy kis citromlevet facsarni, hogy megőrízze élénkzöldes, sárgás színét. Ezután nyomd bele a 2 fokhagymát. Vágd fel a paradicsomot, és a fetasajtot is apróra és elkészültél. Már eheted is a finom salátád, amivel akarod, én pirítóssal szoktam. 

Jó főzőcskézést és egészségetekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr228397032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr