konyhAngyal

Lencsesaláta fetasajttal

2016. február 26. - cook(ta)

Ritkán eszünk lencsét, pedig nagyon finom. 

img_0394.JPG

Újévkor mindenki lencsefőzeléket eszik, hogy a hagyományok szerint sok-sok pénzünk legyen. Aztán egész évre el is felejtjük a lencsét, pedig finom és nem csak főzeléket lehet belőle készíteni. Az interneten böngészgetve ezt a finom saláta receptet találtam, amit rögtön ki is próbáltam és most megosztom veletek. Finom kis újdonság. Próbáljátok ki.

Hozzávalók: 

  • 20 dkg lencse
  • 1 db babérlevél 
  • 1 db vöröshagyma (főzővízhez)
  • 2 db paradicsom
  • 10 dkg fetasajt
  • 1 db póréhagyma
  • só, bors, 
  • 50 ml olívaolaj
  • petrezselyem (1kk szárított)
  • 1 dl almaecet

A lencsét előző este vízben áztattam és reggel kezdtem neki az elkészítésnek. A lencsét sóval, babérlevéllel és egész hagymával ízesített vízben puhára főztem, figyelve hogy ne főzzük szét de finom puha legyen. A paradicsomot cikkekre, a fetát kockákra vágjuk. A karikára vágott póréhagymát összekeverjük egy csipet sóval, frissen őrölt borssal, az almaecettel és az olívaolajjal. A lencsét leszűrjük és mikor kihűlt, beleforgatjuk az ecetes-hagymás olajba, majd óvatosan hozzáadjuk a fetát és a paradicsomot is. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Egészségetekre. Jó főzőscskézést.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr278418352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr