Ritkán eszünk lencsét, pedig nagyon finom.
Újévkor mindenki lencsefőzeléket eszik, hogy a hagyományok szerint sok-sok pénzünk legyen. Aztán egész évre el is felejtjük a lencsét, pedig finom és nem csak főzeléket lehet belőle készíteni. Az interneten böngészgetve ezt a finom saláta receptet találtam, amit rögtön ki is próbáltam és most megosztom veletek. Finom kis újdonság. Próbáljátok ki.
Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 1 db babérlevél
- 1 db vöröshagyma (főzővízhez)
- 2 db paradicsom
- 10 dkg fetasajt
- 1 db póréhagyma
- só, bors,
- 50 ml olívaolaj
- petrezselyem (1kk szárított)
- 1 dl almaecet
A lencsét előző este vízben áztattam és reggel kezdtem neki az elkészítésnek. A lencsét sóval, babérlevéllel és egész hagymával ízesített vízben puhára főztem, figyelve hogy ne főzzük szét de finom puha legyen. A paradicsomot cikkekre, a fetát kockákra vágjuk. A karikára vágott póréhagymát összekeverjük egy csipet sóval, frissen őrölt borssal, az almaecettel és az olívaolajjal. A lencsét leszűrjük és mikor kihűlt, beleforgatjuk az ecetes-hagymás olajba, majd óvatosan hozzáadjuk a fetát és a paradicsomot is. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Egészségetekre. Jó főzőscskézést.