konyhAngyal

Lazac rizzsel egyszerűen

2016. március 15. - cook(ta)

Halat enni kell, sok vitamin található benne amit más forrásokból nem tudunk pótolni.

img_0862.JPG

A magyarok többsége csak karácsonykor eszik halat, esetleg a Balatonon egy hekk erejéig. A telítetlen zsírsavtartalom különösen az omega-3 zsírsavak segítik a szívünk megfelelő működését, a koleszterinszint normál fenntartását, ezért a halak rendszeres  fogyasztása kiegyensúlyozottá teszi étrendünket. Kisütésnél vigyázni kell a hallal mert az olajat magába szívja és az plusz kalóráit jelent. 
A rendszeresen halat fogyasztó embereknél kisebb a szellemi leépülés, a szív és érrendszeri megbetegedések kockázata. 

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac
  • fokhagymasó
  • cayenne paprika
  • bors
  • rizs
  • vaj
  • olívaolaj
  • lime

A rizst feltesszük főni, ki ahogy szereti. A lazacot fokhagymasóval, borssal, cayenne paprikával megszórjuk, vaj és olívaolaj keverékén 5 perc alatt puhára sütjük mindkét oldalát, sütés közben meglocsoljuk egy kevés lime levével és már tálalhatjuk is. 

Egészségetekre! Jó főzőcskézést.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr908476366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr