Halat enni kell, sok vitamin található benne amit más forrásokból nem tudunk pótolni.
A magyarok többsége csak karácsonykor eszik halat, esetleg a Balatonon egy hekk erejéig. A telítetlen zsírsavtartalom különösen az omega-3 zsírsavak segítik a szívünk megfelelő működését, a koleszterinszint normál fenntartását, ezért a halak rendszeres fogyasztása kiegyensúlyozottá teszi étrendünket. Kisütésnél vigyázni kell a hallal mert az olajat magába szívja és az plusz kalóráit jelent.
A rendszeresen halat fogyasztó embereknél kisebb a szellemi leépülés, a szív és érrendszeri megbetegedések kockázata.
Hozzávalók:
- 4 szelet lazac
- fokhagymasó
- cayenne paprika
- bors
- rizs
- vaj
- olívaolaj
- lime
A rizst feltesszük főni, ki ahogy szereti. A lazacot fokhagymasóval, borssal, cayenne paprikával megszórjuk, vaj és olívaolaj keverékén 5 perc alatt puhára sütjük mindkét oldalát, sütés közben meglocsoljuk egy kevés lime levével és már tálalhatjuk is.
Egészségetekre! Jó főzőcskézést.