konyhAngyal

Túró gombóc

2016. április 27. - cook(ta)

Isteni finom, szaftos. Ezt meg kell kóstolni.

img_1018.JPG

Hozzávalók:

  • 500 g túró
  • 3 tojás
  • 3 kanál liszt
  • 3 kanál búzadara
  • egy csipet só
  • zsemlemorzsa
  • olaj

tetejére: porcukor, tejföl, akár lekvár, ki ahogy szereti.

 A hozzávalókat, egy tálban összekeverjük, hagyjuk a búzadarát kidagadni 2-3 órán keresztül. Majd vizet forralunk, gombócokat formázunk, és beletesszük a felforrt vízbe, ha feljött a gombóc akkor még egy 10 percig mindeképpen főzzük, majd ha kész hagyjuk picit lecsepegni. Közben egy kis olajon pirítsunk zsemlemorzsát és forgassuk bele a gombócokat, tálaljuk melegen. 

Egészségetekre. Jó főzőcskézét!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr848661452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr