Egyszerű, de ízletes étel után keresgélve találtam a receptre amit kipróbáltam és nagyon bejött. Keresgélhettek ti is az izeselet.hu-n.
Hozzávalók:
- 250 gr penne
- 200-250 gr friss spenót
- 1,5 dl tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- só, bors, tárkony
- parmezán
- szerecsendió
- (chilipehely)
A tésztát forró sós, olajos vízben megfőzzük kb 10 perc alatt. Ezidő közben elkészítjük a mártást. A tejszínt elkezdjük forralni és fűszerezzük. Só, bors aprított fokhagyma, frissen reszelt szerecsendió egy kevés tárkony és egy kevés citrom reszelt héja, ki hogyan szereti ízlés szerint. Ha már forr a tejszín, beletesszük a jól átmosott friss spenót leveleket. Amikor összeesett már a spenót, és kész a tészta akkor a tésztát a tejszínhez adjuk, 1-2 kanál főzővízet is adunk a tejszínhez és jól átforgatjuk, hogy beszívja a tészta a finom tejszínes alapot.
Kezdhetjük a tálalást, a tetejére parmezánt reszelünk, és megszórhatjuk egy kis chilipehellyel is ha van otthon.
Egészségetekre. Jó főzőcskézést!