konyhAngyal

Tejszínes-spenótos penne

2016. március 22. - cook(ta)

img_0892_jpg.jpeg 

Egyszerű, de ízletes étel után keresgélve találtam a receptre amit kipróbáltam és nagyon bejött. Keresgélhettek ti is az izeselet.hu-n.

Hozzávalók:

  • 250 gr penne
  • 200-250 gr friss spenót
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • só, bors, tárkony
  • parmezán
  • szerecsendió
  • (chilipehely)

A tésztát forró sós, olajos vízben megfőzzük kb 10 perc alatt. Ezidő közben elkészítjük a mártást. A tejszínt elkezdjük forralni és fűszerezzük. Só, bors aprított fokhagyma, frissen reszelt szerecsendió egy kevés tárkony és egy kevés citrom reszelt héja, ki hogyan szereti ízlés szerint. Ha már forr a tejszín, beletesszük a jól átmosott friss spenót leveleket. Amikor összeesett már a spenót, és kész a tészta akkor a tésztát a tejszínhez adjuk, 1-2 kanál főzővízet is adunk a tejszínhez és jól átforgatjuk, hogy beszívja a tészta a finom tejszínes alapot. 
Kezdhetjük a tálalást, a tetejére parmezánt reszelünk, és megszórhatjuk egy kis chilipehellyel is ha van otthon. 

Egészségetekre. Jó főzőcskézést!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr688509390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr