konyhAngyal

Epres almás morzsasüti

2016. március 14. - cook(ta)

Szaftos édesség, kellemes és üdítő

img_0867.JPG

Frissítő, üde finomságra vágytam és erre találtam rá az interneten amit aztán egyből ki is próbáltam, főleg mivel nagyon egyszerű és könnyű volt elkészíteni. Lehet próbálkozni. Keresgéljetek ti is az ízesélet.hu weboldalon és mutassátok meg, milyen finomságot próbáltatok ki. 

Hozzávalók: (6-8 adag)

  • 50 dkg eper
  • 2 db alma
  • 10 dkg vaj 
  • 10 dkg cukor 
  • 2 ek étkezési keményítő 
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg zabpehely
  • 1 citrom 
  • friss gyömbér

Az epreket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk. A gyümölcsöket egy tálba tesszük a citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk és reszelünk rá friss gyömbért végül beletesszük az étkezési keményítőt. (Tehetünk a gyümölcskeverékhez még cukrot de én úgy gondoltam hogy ahhoz felesleges így is finom édes az alma és az eper is. Ezt egy kivajazott edénybe tesszük. 
A tetejére elkészítjük a morzsát. A liszetet a zabpehellyel, egy kevés cukorral, és hideg, felkockázott vajjal összemorzsoljuk. Ha elkészült rátesszük a gyümölcsök tetejére és tehetjük is a 180℃-ra előmelegített sütőben 30-35 percre. 

Egészségetekre! Jó főzőcskézést. 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr838441258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr