Szaftos finomság
Nem mindig szerettem a pörköltet, nem volt a kedvenc ételem, de fő a változatosság, ezért elkészítettem én is. És finom is lett, így bevezettem az étrendembe. Fő a változatosság.
Hozzávalók:
- 0,5 kg lapocka
- 1 vöröshagyma
- 1 kanál pirospaprika
- zöld paprika, paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
Egy nagyobb fej hagymát olívaolajon megdinsztelünk, majd 1 kanál pirospaprikát adunk hozzá, majd azonnal beletesszük az előre felkockázott lapocka húst, megsózzuk, jól átforgatjuk és fedővel lefedjük, hogy a hús levet egnedjen. Lassú tűzön pörköljük. Közben adunk hozzá zöldpaprikát, egy paradicsomot, egy gerezd fokhagymát. Ha szükséges és elfőtte a levét a hús, akkor adhatunk hozzá kevés vizet. Főzés közben figyelni kell, hogy mindig legyen alatta víz nehogy lesüljön. Addig főzzük míg a hús meg nem puhul és finom szaftos lesz. A végén ízesítésnek rakhatunk hozzá darált paprikát. Egy óra alatt kész is vagyunk.
Egészségetekre. Jó főzőcskézést.