konyhAngyal

Pörkölt krumplipürével

2016. március 19. - cook(ta)

Szaftos finomság

image_11.jpeg

Nem mindig szerettem a pörköltet, nem volt a kedvenc ételem, de fő a változatosság, ezért elkészítettem én is. És finom is lett, így bevezettem az étrendembe. Fő a változatosság. 

Hozzávalók:

  • 0,5 kg lapocka
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kanál pirospaprika
  • zöld paprika, paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

Egy nagyobb fej hagymát olívaolajon megdinsztelünk, majd 1 kanál pirospaprikát adunk hozzá, majd azonnal beletesszük az előre felkockázott lapocka húst, megsózzuk, jól átforgatjuk és fedővel lefedjük, hogy a hús levet egnedjen. Lassú tűzön pörköljük. Közben adunk hozzá zöldpaprikát, egy paradicsomot, egy gerezd fokhagymát. Ha szükséges és elfőtte a levét a hús, akkor adhatunk hozzá kevés vizet. Főzés közben figyelni kell, hogy mindig legyen alatta víz nehogy lesüljön. Addig főzzük míg a hús meg nem puhul és finom szaftos lesz. A végén ízesítésnek rakhatunk hozzá darált paprikát. Egy óra alatt kész is vagyunk. 

Egészségetekre. Jó főzőcskézést.  

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr878492364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr