Hozzávalók:
- 120 g vaj
- 1/2 tk só
- 150 g liszt
- 2 tojás
- 2,5 dl víz
- fahéjas cukor a forgatáshoz
Csokiöntet:
- 2 tk kukoricakeményítő
- 5 dl tej
- 120 gr étcsoki
- 2 ek cukor
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 2 ek kakaópor
A vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, ha felforrt hozzáöntjük a lisztet és kevergetjük kb 2 percig folyamatosan, míg a massza elválik az edénytől. A kevergetés után kapunk egy égetett tészta jellegű tésztát, amit bő olajban kisütünk rudak formájában, majd lecsöpögetetjük az olajat és beleforgatjuk a fahéjas cukorba. Sajnos nálam a habzsák szétrepedt, nem tudtam hirtelen keríteni egy másikat uh kézzel formáztam, nem volt egyszerű de nem lehetetlen. ezért kicsit csumpik lettek, de nagyon finom volt és gyorsan elfogyott a finom csokiöntettel.
A csokiöntethez a tej 2/3-át felforraljuk a darabokra tört étcsokoládéval és egy csomag vanlíliáscukorral együtt, majd a maradék tejet amit a keményítővel kevertünk el hozzáadjuk a felforrt tejhez ha elolvadt már benne az összes csokidarabkba. Egy kevés fahéjjal csipet sóval és 2 ek kakaóporral még ízesítjük, ki hogy szereti a csokiöntetet. :)
Egészéségetekre. Jó főzőcskézést!