konyhAngyal

Medvehagymás pogácsa

2016. március 21. - cook(ta)

Első teszt 

image_12.jpeg

A boltban vásárlás közben egyszer csak felfigyeltem a medvehagymára, több forrásból is hallani, hogy a medvehagyma nagyon egészséges, ezért gondoltam hogy én is kipróbálom és készítek valami fionmat és a pogácsára esett a válszatás. 

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 1 tojás
  • 1 ek só
  • 25 dkg vaj 
  • 1 kis doboz tejfől 
  • 0,5 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 2,5 dk élesztő
  • 6 dkg vaj 
  • 1 nagy marék medvehagyma

Az összetevőket összegyúrjuk, hogy elváljon az edénytől és szépen összeálljon a tészta, majd amig meg nem kel hagyjuk pihenni kb. 40 perc. Ezután a tésztát kinyújtjuk és bekenjünk a 6 dkg vajjal amit kicsit megolvasztunk és hozzákeverjük az apróra vágott medvehagymát, felhajtogatjuk a tésztát, kiszaggatjuk a pogácsaformákat a tetejüket bekenjük tojással és hagyjuk pihenni még kb egy fél óráig mig a sütő bemelegszik 200 fokon és aranybarnára sütjükl.

 Egészségetekre. Jó főzőcskézést.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr128492384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr