Első teszt
A boltban vásárlás közben egyszer csak felfigyeltem a medvehagymára, több forrásból is hallani, hogy a medvehagyma nagyon egészséges, ezért gondoltam hogy én is kipróbálom és készítek valami fionmat és a pogácsára esett a válszatás.
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 1 tojás
- 1 ek só
- 25 dkg vaj
- 1 kis doboz tejfől
- 0,5 dl tej
- 1 kk cukor
- 2,5 dk élesztő
- 6 dkg vaj
- 1 nagy marék medvehagyma
Az összetevőket összegyúrjuk, hogy elváljon az edénytől és szépen összeálljon a tészta, majd amig meg nem kel hagyjuk pihenni kb. 40 perc. Ezután a tésztát kinyújtjuk és bekenjünk a 6 dkg vajjal amit kicsit megolvasztunk és hozzákeverjük az apróra vágott medvehagymát, felhajtogatjuk a tésztát, kiszaggatjuk a pogácsaformákat a tetejüket bekenjük tojással és hagyjuk pihenni még kb egy fél óráig mig a sütő bemelegszik 200 fokon és aranybarnára sütjükl.
Egészségetekre. Jó főzőcskézést.