Olaszos finomság otthon is.
Hozzávalók:
- 25 dkg darált hús
- 25 dkg lasagne tészta
- 10 dkg sajt
- 400 g paradicsomkonzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- bazsalikom
- só
A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst (én disznóból készítettem, így is finom volt, de marhahúsból az igazi) és fehéredésig pirítjuk. Sóval és borssal ízesítjük.
Egy kevés vízzel felöntjük és puhára pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot és megszórjuk friss bazsalikommal.
Egy hőálló edényt kivajazunk, és a tésztát és a szószt rétegezzük, ráreszelünk jó sok sajtot a tetejére, és előmelegített sütőben 30-40 perc alatt 200℃ készre sütjük. Tálaláskora a tetejére parmezánsajtot reszelünk.
Egészségetekre, Jó főzőcskézést!