konyhAngyal

Sült karaly egészben, tökmagolajos salátával

2016. május 01. - cook(ta)

img_0961.JPG

Hozzávalók:

  • sertéskaraj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 1 nagy ek dijoni mustár
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 egész karaj
  • 1 ek juharszirup

A fokhagymageredeket egy kis sóval apróra zúzzuk, majd hozzászórjuk a zöldfűszereket, és keverjük, hozzájön a dijoni mustár és egy kevés olaj. És el is készültünk a páccal, amit a egész karajra fogjuk kenni.

Az egész karaj minden oldalát sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben egy kevés olajon oldalanként körbepirítjuk, hogy színe legyen. ha kész egy tepsibe tesszük és az előbb elkészült páccal jó alaposan bekenegetjük. Közben már készítsük elő a sütőt 170 fokra és 1 óra alatt puhára sütjük. Ha a sütési idő lejárt kivesszük a karajt és rákenjük az 1 ek juharszirupot és ezzel még pár percig sütjük grillfokozaton. Mennyei, és szaftos karajt kapunk. Érdemes egy próbát tenni, én a Street Kitchen oldalán találtam megtetszett és nagyon finomra sikeredett. 

Egészségetekre. Jó főzőcskézést.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr328670212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr