Hozzávalók:
- sertéskaraj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- rozmaring
- 1 nagy ek dijoni mustár
- 2 ek olívaolaj
- 1 egész karaj
- 1 ek juharszirup
A fokhagymageredeket egy kis sóval apróra zúzzuk, majd hozzászórjuk a zöldfűszereket, és keverjük, hozzájön a dijoni mustár és egy kevés olaj. És el is készültünk a páccal, amit a egész karajra fogjuk kenni.
Az egész karaj minden oldalát sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben egy kevés olajon oldalanként körbepirítjuk, hogy színe legyen. ha kész egy tepsibe tesszük és az előbb elkészült páccal jó alaposan bekenegetjük. Közben már készítsük elő a sütőt 170 fokra és 1 óra alatt puhára sütjük. Ha a sütési idő lejárt kivesszük a karajt és rákenjük az 1 ek juharszirupot és ezzel még pár percig sütjük grillfokozaton. Mennyei, és szaftos karajt kapunk. Érdemes egy próbát tenni, én a Street Kitchen oldalán találtam megtetszett és nagyon finomra sikeredett.
Egészségetekre. Jó főzőcskézést.