konyhAngyal

Madàrtej

2016. március 13. - Mittl Ildikó

Nagyon gyors, nagyon egyszerű, nagyon finom

image_9.jpeg

Hozzàvalók:

  • fèl liter tej
  • 3 evőkanàl porcukor
  • fèl vaniliarúd
  • 4 tojàs

Elkèszítés:

A tojàsokat ketté vàlasztjuk, a fehèrjèket egy evőkanàl porcukorral kemèny habbà verjük. A sàrgàkat kikeverjük a maradèk porcukorral. A tejet egy làbasban feltesszük a tüzre, majd kaparjuk ki a vaniliarúd belsejèt ès mehet bele a tejbe. Ha màr kicsit forr a tej kanàllal aprànkènt beleszaggatunk, egy perc mulva megfordítjuk és kivesszük. Addig szaggatunk míg el nem fogy a fehèrje. Ha megvan a tojàssárgàját beleöntjük a tejbe, pàr percig forraljuk ès egy tàlba öntjük. Ha kihűlt mehet bele a fehèrjehab ès kèsz is.

Jó étvàgyat hozzà!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr758470514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr