konyhAngyal

Paradicsomos penne

2016. február 10. - cook(ta)

Fél óra alatt ínycsiklandozó, olasz ebédet készíthetsz.

img_0772.JPG

Ma nagyon gyors ebédet kellett összedobnom, mivel sok elintézni való volt a délelőtt folyamán, amivel nagyon gyorsan elment az idő. Ti is úgy érzitek, hogy rohan az idő? Borzasztó, na de akkor itt sem húzom tovább az időt.

Szeretitek a tésztát, imádjátok az olasz konyhát, gyorsan szeretnétek valami finomat? Akkor lássuk:

Ez a kis finomság fél óra alatt elkészíthető és nagyon kellemes, ízletes, finom ebédet főzhettek, ráadásul, kevés hozzávalóra van szükséged, és gyorsan elkészül.

  •  40 dkg friss paradicsom (én most a gyorsaság miatt konzervből készítettem, ami 250gr volt, ebből 3 adag lett)
  • olívaolaj
  • 3-4 fokhagyma
  • bazsalikom ízlés szerint
  • só, bors
  • penne
  • parmezánsajt a tetejére

Hevítsd  fel az olívaolajat (kb 2 kanál, amennyit kíván a paradicsom) tedd hozzá a fokhagymát egy kicsit hagyd, amíg érzed azt a finom fokhagymás illatot, mennyei... Majd tedd bele a paradicsomot (ha friss paradicsommal készíted, akkor a paradicsomok hélyát forró vízbe téve, gond nélkül lehámozhatod és már teheted is a fokhagymához). A szószt sózd, borsozd és tegyél hozzá bazsalikomot, ha lehet frisset, de ha nincs kéznél, az intersparban nézegetve múltkor találtam vágott bazsalikomot fagyasztva és azt kell hogy mondjam, eddig kellemes csalódás a "fagyasztott" bazsalikom. 

Miközben a szósz már készül, tegyél fel vizet forrlni, sózd meg a vizet, mivel a tésztának sok sora van szüksége, majd tegyél a vízhez olajat és ha már forr, tedd bele a tésztát és minimum 10 perc alatt a tésztád is elkészül, attól függően, hogyan szereted. Kicsit félkeményen, haraphatóan (al dente), mint az olaszok, vagy teljesen átfőve puhán. Egy kis érdekesség a tésztafőzéshez, hogy finom tésztát készíthess otthon, katt ide.

Ha mindkét hozzávaló elkészült, akkor keverd a szószhoz a tésztát, jól forgasd át p, hogy a tészta a nekiszánt szószt jól magábaszívhassa és már tálalhatod is :)

img_0771.JPG

Élvezzétek a finom olaszos tésztát, jó főzöcskézést kívánok mindenkinek! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr828380722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr