Imádom a spentótot, ti hogy vagytok vele?
Egy gyorsan elkészíthető finom étel, ha nem tudod hirtelen mit főzzél, és már nem kívánod a húst.
- 600 gr spenót (sajnos ilyenkor még nincs kéznél friss spenót, ezért előfagyasztottből készitem)
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek liszt
- 7-10 gerezd fokhagyma
- só
- 2 zsemle
- víz
- tej
Elkezded melegíteni az olívaolajat beleteszed a fokhagymát és egy kicsit megpirítod de ne égesd el, beleteszel két kanál lisztet és folyamatosan kevergetve rántást készítesz, addig kell pirítani, míg a lisztnek kellemes, barnás színe lesz. a rántás szolgál majd a spenót sűrűségéért. Ezután beletesszük a spenótot és folyamatosan kevergetjük, hogy ne égjen le, majd felengedjük körülbelül 3-4 bögre vízzel. Ezt körülbelül fél óráig főzzük, hogy az ízek érezhetőek legyenek. Fél óra főzés után a megáztatott zsemléket beletesszük, simára keverjük, ízlés zserint ki, hogyan szereti akár botmixerrel simára keverjük majd tejjel higítjuk.
A tálaláshoz tojást sütöttem a tetejére, lehet akár tükörtojás is ki mit szeret.
Egészségetekre és Jó főzőcskézést kívánok.