konyhAngyal

Spenót?

2016. február 13. - cook(ta)

Imádom a spentótot, ti hogy vagytok vele? 

img_0782.JPG

Egy gyorsan elkészíthető finom étel, ha nem tudod hirtelen mit főzzél, és már nem kívánod a húst. 

 

  • 600 gr spenót (sajnos ilyenkor még nincs kéznél friss spenót, ezért előfagyasztottből készitem) 
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek liszt
  • 7-10 gerezd fokhagyma
  • 2 zsemle
  • víz
  • tej

 

Elkezded melegíteni az olívaolajat beleteszed a fokhagymát és egy kicsit megpirítod de ne égesd el, beleteszel két kanál lisztet és folyamatosan kevergetve rántást készítesz, addig kell pirítani, míg a lisztnek kellemes, barnás színe lesz. a rántás szolgál majd a spenót sűrűségéért. Ezután beletesszük a spenótot és folyamatosan kevergetjük, hogy ne égjen le, majd felengedjük körülbelül 3-4 bögre vízzel. Ezt körülbelül fél óráig főzzük, hogy az ízek érezhetőek legyenek. Fél óra főzés után a megáztatott zsemléket beletesszük, simára keverjük, ízlés zserint ki, hogyan szereti akár botmixerrel simára keverjük majd tejjel higítjuk.

A tálaláshoz tojást sütöttem a tetejére, lehet akár tükörtojás is ki mit szeret. 

Egészségetekre és Jó főzőcskézést kívánok.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr258384862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr