konyhAngyal

Kakaós kalács

2016. február 16. - Mittl Ildikó

Akár reggelire, akár vacsorára egy kis tejjel is nagyon finom

img_2954.JPG

Egyszerűen elkészíthető, csokoládés, isteni fonott kalács.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 2 evőkanál nádcukor
  • fél élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál olaj

A krémhez:

  • 13 dkg vaj
  • 10 dkg nádcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakópor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd eltesszük meleg helyre kelni, körülbelül 40 percig. Amíg kel a tészta a krémet is összeállítjuk. A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a cukrot és a kakaóport, majd hagyjuk hogy a vaj megszilárduljon. ha megkelt a tészta 3 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket kinyújtjuk, megkenjük a krémmel és felcsavarjuk. Ha ez megvan a 3 szálat összefonjuk és megkenjük a tojásfehérjével. Tepsibe tesszük és 170 fokon körülbelül 30-40 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr798387718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr