konyhAngyal

Házi túró

2016. február 19. - Mittl Ildikó

Ha olyan túróra vágysz amiről tudod miből van valójában...

img_1892_1.JPG

Az emberek nagy része el van szokva a tehéntej ízétől, és egy kicsit erős is, de megéri a fáradságot. Igazán nem nehéz elkészíteni és nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 2,5 liter házi tehéntej
  • 1 pohár tejföl

Elkészítés:

A tejet egy lábasban forraljuk fel 85 fokra, én maghőmérővel mértem. Ha megvan, hagyjuk visszahűlni 30-35 fokra, majd tegyük bele a tejfölt és tegyük félre. Másnap reggel a legkisebb lángon kezdjük el melegíteni majd látni fogjuk, hogy elkezd habozva forrni. Ekkor fakanállal óvatosan keverjünk egyet rajta. Néhány perc után már le is szűrhetjük és kész a túrónk. Én még utána le szoktam öblíteni kicsit vízzel.

Fogyasszátok egészséggel!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr998398348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr