Ha olyan túróra vágysz amiről tudod miből van valójában...
Az emberek nagy része el van szokva a tehéntej ízétől, és egy kicsit erős is, de megéri a fáradságot. Igazán nem nehéz elkészíteni és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 2,5 liter házi tehéntej
- 1 pohár tejföl
Elkészítés:
A tejet egy lábasban forraljuk fel 85 fokra, én maghőmérővel mértem. Ha megvan, hagyjuk visszahűlni 30-35 fokra, majd tegyük bele a tejfölt és tegyük félre. Másnap reggel a legkisebb lángon kezdjük el melegíteni majd látni fogjuk, hogy elkezd habozva forrni. Ekkor fakanállal óvatosan keverjünk egyet rajta. Néhány perc után már le is szűrhetjük és kész a túrónk. Én még utána le szoktam öblíteni kicsit vízzel.
Fogyasszátok egészséggel!