konyhAngyal

Almarózsa

2016. február 25. - cook(ta)

Kipróbáltam és nagyon tetszik a látvány és az íze is. Nagy sikere volt.

img_0015.JPG

Nagyon egyszerű, gyors és több helyen lehetett látni ezt a mutatós finomságot. Ezért úgy gondoltam, hogy én is kipróbálom és elsőre nagyon jól sikerült. Utánom anyukám és keresztanyám is elkészítették ezt a kis különlegességet. Mutatom az eredményt, hogy hogyan is készült. Itt pedig láthatod az ötlet forrását. 

Hozzávalók:

  • 2-3 alma (lehetőleg szép piros)
  • 250 gr levelestészta 
  • citrom
  • fahéj, cukor (porcukor)

 

Az almákat nagyon vékony gerezdekre szeljük. Ezeket forrásban lévő citromos vízbe tesszük, hogy megpuhuljon, tudjuk feltekerni, valamint megtartsa szép üde színét. Ahogy a képen láthatod a levelestésztád vékony sávokra felvágjuk, megszórjuk a cukros fahéjjal felsorakoztatjuk az almaszeleteket egymás után (amit egy kicist lecsöpögetetünk, hogy ne ázzon át a tészt) és elkezdjük szépen feltekerni. Az elkészült alma rózsákat a tepsibe tesszük egymástól 2-3 cm-re, de tehetjük muffinsütőformákba is, úgy nem terülnek szét a rózsák, ha egy kicsit nehezebb volt a feltekerés és nem sikerült teljesen összeállítani. Elmőlegeített sütőbben 200℃-on körülbelül 30 percig sütjük. 

img_0013.JPG

img_0014.JPG

Egészségetekre és Jó főzőscskézést!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr368418234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr