Kipróbáltam és nagyon tetszik a látvány és az íze is. Nagy sikere volt.
Nagyon egyszerű, gyors és több helyen lehetett látni ezt a mutatós finomságot. Ezért úgy gondoltam, hogy én is kipróbálom és elsőre nagyon jól sikerült. Utánom anyukám és keresztanyám is elkészítették ezt a kis különlegességet. Mutatom az eredményt, hogy hogyan is készült. Itt pedig láthatod az ötlet forrását.
Hozzávalók:
- 2-3 alma (lehetőleg szép piros)
- 250 gr levelestészta
- citrom
- fahéj, cukor (porcukor)
Az almákat nagyon vékony gerezdekre szeljük. Ezeket forrásban lévő citromos vízbe tesszük, hogy megpuhuljon, tudjuk feltekerni, valamint megtartsa szép üde színét. Ahogy a képen láthatod a levelestésztád vékony sávokra felvágjuk, megszórjuk a cukros fahéjjal felsorakoztatjuk az almaszeleteket egymás után (amit egy kicist lecsöpögetetünk, hogy ne ázzon át a tészt) és elkezdjük szépen feltekerni. Az elkészült alma rózsákat a tepsibe tesszük egymástól 2-3 cm-re, de tehetjük muffinsütőformákba is, úgy nem terülnek szét a rózsák, ha egy kicsit nehezebb volt a feltekerés és nem sikerült teljesen összeállítani. Elmőlegeített sütőbben 200℃-on körülbelül 30 percig sütjük.
Egészségetekre és Jó főzőscskézést!