konyhAngyal

Káposztás tészta

2016. február 27. - cook(ta)

Ahogy a nagymamám készítette. (Csak ő saját maga gyúrta a tésztát is.)
img_0008.JPG

Egyszerű és gyors, bár nem mindenki szereti. Lehet sósan és lehet édesen is fogyasztani.

Hozzávalók:  

  • tészta
  • káposzta (ki mennyit szeretne) 
  • só, bors, cukor
  • olívaolaj 

A tésztát forrásban lévő sós, olajos vízben megfőzöd, a zacskón lévő tájékoztató alapján, ki hogy szereti. A káposztát lereszelem apróra és egy kicsit besózom, hagyom hogy kiengedje a levét. Egy kis olajon pirítok körülbelül 1 evőkanál cukrot és amikor a cukor már kezd barnulni beleteszem a kicsavart káposztát és párolom. Ha szükséges még sót teszek rá. Amikor már majdnem készen van egy kis borssal ízesítem.

Egészségetekre. Jó főzőcskézést. 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr528418286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr