
A főzelékeket nem mindenki szereti, pedig nagyon ízletes és egyszerű és finom ételek. Valamint változatossá tehetjük velük az étrendünket nem mindig csak húst enni. De aki nagyon húsimádó, a főzelékekre is lehet bármilyen húst tenni, egy kis pörköltet, fasírt golyókat, virslit. A zöldbab ha jól tudom az egyetlen főzelék amit rántani és habarni is kell. Egy kis érdekesség a habarás és a rántás elkészítéséről, amelyről itt olvashatsz.
Hozzávalók 4 személyre:
- zöldbab
- liszt
- 1 kis pohár tejfől
- olívaolaj
- paprika
- fokhagyma
- ételízesítő
- petrezselyem
- só, cukor, ecet, pirospaprika
Felteszed a vizet forrni. Ha felforrt akkor beleteszed a fagyos zöldbabot, teszel bele sót, zöldpaprikát egészben, és 4-5 gerezd fokhagymát ízlés szerint, majd puhára főzöd, ha van egy kis ételizesítő kéznél, (delikát, ízvarázs) azt is tehetsz bele. Ha a zöldbab megfőtt akkor egy gyenge rántást készitesz, (kevés olaj kb 2 kanál liszt, ezt zsemlyeszinűre pirítva, egy kis pirospaprikával együtt hozzáadod szűrőn keresztül a főzelékhez.) Majd behabarod ki milyen sűrűn szereti kb 2 kanál liszt egy kis vízzel simára keverve, majd egy kispohár tejfölt teszek bele, amit előzőleg az eddig elkészült főzelékkel összevegyítek, hogy ne hűtse le a főzelékemet. A tejfőlt már csak akkor tegyétek bele, hogyha a főzelék sűrűségével elégedettek vagytok.
A végén ízesítem ízlés szerint egy kis ecet, egy csipet cukor, zöldségzöldje, egy kis darált paprika (erőspista, pirosarany)
Egészségetekre. Jó főzőcskézést.
