konyhAngyal

Padlizsános Zakuszka

2016. március 02. - cook(ta)

Egy isteni finom erdélyi szendvicskrém, amit megéri kipróbálni. 

zakuszka.jpg

Nemrég ismerkedtem én is meg ezzel a finom erdélyi recepttel, először babos formában ettem, úgy kaptuk kóstolásra. Nagyon finom volt, és győzködött a barátom, hogy én is készítsek itthon ilyet. Gondoltam, hogy hát tegyünk egy próbát aztán meglátjuk, nem voltam túl biztos magamban. De aztán kellemes csalódás ért. mondhatni isteni lett. Párom anyukájának is adtam egy kis kóstolód és rögtön beleszeretett Ő is, el is kérte a receptet, hogy készít Ő is, "mert hogy ez jobb bármilyen felvágottnál". Próbáljátok ki ti is bátran és ha van kedvetek hozzá, szívesen megnézném az eredményt. 

Hozzávalók:

  • 1 kg sült padlizsán
  • 1 kg sült pritaminpaprika (almapaprika is lehet) 
  • 3 dl sűrített paradicsomlé
  • 3 nagy vöröshagyma (esetleg fokhagyma is)
  • 2,5 dl olívaolaj
  • 2 babérlevél
  • szemes feketebors, só, cukor ízlés szerint

Előmelegített sütőben 250℃-on 30 perc alatt megsütöm a padlizsánt és a paprikát, majd pár percre lefedem alufóliával miután kivettem a sütőből, hogy könnyebben lehúzhassam a héját (aki nem akar vele bajlódni maradhat a héja is) 

A felaprított hagymát a felhevített olívaoljaon megdinsztelem majd a ledarált paprikával összesütöm, később bele kerül a paradicsomlé amivel együtt már ízesítem a krémet, só, bors babérlevél. Sűrűn kevergetem, mert hamar lesül, majd ha az olaj már feljött a tetejére beleteszem a ledarált padlizsánt is és addig főzöm, míg az olja újra fel nem jön a tetéjre. 

A Zakuszkát eltenni szárazdunsztolással kell és ízekben még lehet fokozni bármilyen zöldséggel, az elején említettem a babos verziót, a padlizsán ahogy én készítettem lehet sárgarépát tenni bele, vargányát vagy rókagombát is akár.

Egészségetekre. Jó főzőcskézést.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr468418394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr