konyhAngyal

Almàs pite

2016. március 08. - Mittl Ildikó

A pite mindig jó vàlasztàs desszertnek

image_3.jpeg

Hozzàvalók:

  • 25 dkg vaj
  • 37 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt hèja
  • 5 dkg porcukor
  • 1 kg alma
  • fahèj

Elkèszítès:

Az alma ès a fahèj kivètelèvel a hozzàvalókból omlós tésztát gyúrúnk, majd betesszük a hűtőbe piheni. Addig az almàt meghàmozzuk és lereszeljük valamint a fahèjat ízlès szerint hozzàadjuk. A tèsztàból kicsit több mint felét levàgjuk és kinyújtjuk fél centi vastagra, majd mehet a piteformàba. Az almàt kinyomkondjuk és az is mehet a tèsztàra. Ha ezzel megvagyunk a maradèk tèsztàt ràreszeljük a almàra, hogy szèpen befedje. Megkenjük tojàssal és 170 fokon szépen megsütjük.

Jó étvàgyat hozzà!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr268449354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr