Ízletes, tápláló reggeli 5 perc alatt.
Egy nagyon kedves ismerősöm ajánlotta nekem ezt a finom, tápláló reggelit, és azóta minden reggel fogyasztom különböző formákban, bármilyen gyümölccsel, kakaóval, fahéjjal tökéletes rostforrás.
A zabpehely nagyon gazdag rostforrás, csökkenti a koleszterinszintet, érvédő hatása van és egyenletesebb vércukor-emelkedést biztosít ezáltal cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Tartalmaz fehérjét, szénhidrátot és antioxidánsokat is. Csökkenti a vérnyomást és hamar eltelít, így kitart egész délelőtt. Aki rendszeresen odafigyel a testére és eljár edzeni, kihagyhatatlan reggeli és energiaforrás. Jöjjön összeszedve, 10 érv a zabkása mellett.
Zabkása
- aprószemű zabpehely (ebből a legfinomabb)
- tej, hogy ellepje (a tej lehet, növényi tej is, rizstej, kókusztej....)
- egy kis kanál méz
- gyümölcs/kakaó/fahéj, mandula, kókusz, mazsola.....
A gyümölcs kivételével minden hozzávalót egy edénybe teszel és összeforralod őket. A zabpehely főzés közben puhább lesz és könnyebben érvényesül a magas rosttartalma. Figyelj oda hogy ne süljön le, tehát nem ér közben elfutkozni. :) Ha felforrt és látod hogy már megszívta magát és megdagadtak a kis zabszemek akkor készen is vagy, mehet egy kis edénybe (hagyhatod akár még egy kicsit állni hogy szépen kidagadjon) és ráhalmozod amit éppen szeretnél, nálam ez ma banán volt.
Egészséggel fogyasszátok. Jó étvágyat és jó főzőcskézést!