Néha csak úgy jól esik bekapni valamit, vagy nassolni? Akkor legyen egészséges
Nagyon egyszerű, nem túl időigényes, egészséges és rettentő finom.
Hozzávalók:
- 20 dkg aszalt sárgabarack
- 18 dkg mazsola
- 10 dkg zabpehely
- 2 evőkanál olaj
- 1 citrom héja
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Az aszalt barackot egy éjszakára áztassuk be, annyi vízbe, hogy pont ellepje. Másnap a többi hozzávalót tegyük egy tálba, keverjük össze. A zabpelyhet én kicsit megdaráltam, hogy ne legyen olyan nagy szemű. Az aszalt barackot egy lábasban tegyük fel főni a vízben amiben ázott, hogy puha legyen. Ez néhány perc alatt meg is lesz. Ha megpuhult turmixoljuk össze és öntsük a többi hozzávalóhoz. Egy kivajazott kisebb méretű tepsibe 200 fokon körülbelül 30-40 perc alatt megsütjük. Ha megvan, hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük is.
Jó étvágyat hozzá!