Imádod a csokit? És a könnyű habos süteményeket? Akkor ez a Te sütid.
Nagyon, nagyon kiváncsi voltam, hogy sikerül-e elékszítenem a soufflét és már régen ki akartam próbálni. És gondoltam akkor itt az idő, kaptam kis soufflé formákat. és nekiálltam.
Soufflé (4)
- 2 tojás
- 120 gr cukor
- 100 gr liszt
- 100 gr étcsokoládé lehetőleg minimum 60-70%-os.
- 100 gr vaj + a formák kikenéséhez
A csokoládét és a vajat vízgőz felett simára keverjük, utána pedig hagyjuk hűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját a cukorral alaposan felverjük, majd hozzáöntjük a csokoládés vajas keveréket majd a lisztet átszitálva adjuk hozzá, összekeverjük, de a liszttel már csak óvatosan, majd a tojásfehérjéből felvert habot óvatosan átforgatjuk. A soufflé formákat kivajazzuk és egyik felét cukorral a másik felét csokoládéval körbeszórjuk a maradékot kiöntjük belőle. Ha ez kész akkor beletesszük a soufflé formákba és a sütőben körülbelül 15 percig sütjük előmelegitett sütőben 180℃-on sütjük. Akkor van kész, ha a teteje már kicsit berepedezett és szépen megsült.
Ha kiveszed a sütőből ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy azonnal megkóstold, ez volt velem is, a csokis soufflé elolvadt a számban, majd mire észbekaptam már eltűnt az összes és nem volt alkalom a tálalásra, a fagylaltal.