konyhAngyal

Sajt házilag

2016. február 18. - Mittl Ildikó

Mindent el lehet otthon készíteni, a sajtot is :)

Nagyon egyszerű elkészíteni a sajtot, csupán igazi tejre van szükségünk.

Hozzávalók:

  • 2,5 liter házi tehén tej
  • 6 evőkanál almaecet
  • 3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem

Elkészítés:

A tejet tegyük fel forrni, amikor gyöngyözve forr, tegyük bele a fokhagymát és a fűszereket, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az almaecetet. Látni fogjuk, hogy ki fog válni az író. Ha ez megvan egy textil anyagba szűrjük le, én pelenkával csináltam. Majd hagyjuk egy estére csöpögni. Reggel kivehetjük a textilből és már fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/8398312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása
hrthtrhr