konyhAngyal

Túró rudi házilag

2016. február 20. - Mittl Ildikó

Ha már csináltunk túrót, de nincs ötletünk, hogy mi legyen belőle itt egy tipp

img_1914.JPG

Nem a legszebb kivitelezés, de azt hiszem, az íz a fontos és természetesen, hogy mi magunk csináltuk.

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg nádcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 18 gramm zselatin
  • 90 ml víz
  • 300 gramm étcsokoládé

Elkészítés:

A zselatin kivételével mindent tegyünk egy tálba. A zselatint a vízzel keverjük össze és várjuk meg amíg megduzzad, majd mikróba melegítsük meg de csak annyira, hogy folyós legyen, majd öntsük a többi összetevőhöz. Tegyük fél órára hűtőbe. Ha letelt formázzunk belőle kis rudakat, ez mindenkinek a fantáziájára van bízva, mekkorát, sőt még a forma is :) Közben megolvaszthatjuk a csokit gőz felett, majd bevonhatjuk a rudikat. Én egy estére hűvös helyre tettem.

jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr628400250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr