Ha már csináltunk túrót, de nincs ötletünk, hogy mi legyen belőle itt egy tipp
Nem a legszebb kivitelezés, de azt hiszem, az íz a fontos és természetesen, hogy mi magunk csináltuk.
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 15 dkg nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 18 gramm zselatin
- 90 ml víz
- 300 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
A zselatin kivételével mindent tegyünk egy tálba. A zselatint a vízzel keverjük össze és várjuk meg amíg megduzzad, majd mikróba melegítsük meg de csak annyira, hogy folyós legyen, majd öntsük a többi összetevőhöz. Tegyük fél órára hűtőbe. Ha letelt formázzunk belőle kis rudakat, ez mindenkinek a fantáziájára van bízva, mekkorát, sőt még a forma is :) Közben megolvaszthatjuk a csokit gőz felett, majd bevonhatjuk a rudikat. Én egy estére hűvös helyre tettem.
jó étvágyat hozzá!