konyhAngyal

Klasszikus húsleves

2016. február 23. - Mittl Ildikó

Egy tipikusan vasárnapi étel, de szerintem bármikor megcsinálhatjuk, mert mindig jól esik

img_1963.JPG

A jó húsleves titka a tyúk forrása :)

Hozzávalók:

  • 1 csirkefarhát
  • 2 egész comb
  • 4-5 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • fél karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • vegeta
  • víz

Elkészítés:

A fent felsorolt csirkét megmossuk. (Én ebből csináltam mert házi tyúk volt és másra is felhasználom a megfőtt húst, de természetesen bármilyen részéből el lehet készíteni). A zöldségeket megpucoljuk, a répákat ne túl nagyra vágjuk. Majd mindent egy 5 literes lábasban felteszünk főni. Beízesítjük, majd körülbelül 2 órán át főzzük. Amíg el nem kezd habzani addig nyugodtan nagy lángon, majd a habot szedjük le, és tegyük tartalékra. Ha a répák megpuhultak akkor jó lesz. Ha kész szűrjük le, majd visszatehetjük a tűzre, hogy befőzzük a tésztát. Ez is lehet igény szerinti, hogy milyen tésztát rakunk bele.

Jó étvágyat hozzá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr578412532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr