Egy tipikusan vasárnapi étel, de szerintem bármikor megcsinálhatjuk, mert mindig jól esik
A jó húsleves titka a tyúk forrása :)
Hozzávalók:
- 1 csirkefarhát
- 2 egész comb
- 4-5 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- fél karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- vegeta
- só
- víz
Elkészítés:
A fent felsorolt csirkét megmossuk. (Én ebből csináltam mert házi tyúk volt és másra is felhasználom a megfőtt húst, de természetesen bármilyen részéből el lehet készíteni). A zöldségeket megpucoljuk, a répákat ne túl nagyra vágjuk. Majd mindent egy 5 literes lábasban felteszünk főni. Beízesítjük, majd körülbelül 2 órán át főzzük. Amíg el nem kezd habzani addig nyugodtan nagy lángon, majd a habot szedjük le, és tegyük tartalékra. Ha a répák megpuhultak akkor jó lesz. Ha kész szűrjük le, majd visszatehetjük a tűzre, hogy befőzzük a tésztát. Ez is lehet igény szerinti, hogy milyen tésztát rakunk bele.
Jó étvágyat hozzá!