konyhAngyal

Ribizlis sajttorta

2016. február 26. - Mittl Ildikó

Először csináltam és ettem sajttortát, de valami mennyei lett :)

img_1968.JPG

18 centis tortaformában csináltam, de lehet nagyobban is akkor duplán vegyük a hozzávalókat.

Hozzávalók:

  • 1 csomag győri édes keksz
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 2,5 dkg keményítő
  • 4 dkg kókuszvirág cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 bögre ribizli

Elkészítés:

A kekszet összetörjük, az olvasztott vajba belekeverjük és egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk. a többi hozzávalót összekeverjük és a kekszes alapra öntjük. A formát bevonjuk körbe alufóliával és egy magas tepsibe tesszük amibe körülbelül 2 centi vizet öntünk, majd 160 fokon 90 perc alatt megsütjük. A Közepe kicsit remegős lesz, de az normális. Várjuk meg míg teljesen kihűl és már fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr408415138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr