Először csináltam és ettem sajttortát, de valami mennyei lett :)
18 centis tortaformában csináltam, de lehet nagyobban is akkor duplán vegyük a hozzávalókat.
Hozzávalók:
- 1 csomag győri édes keksz
- 10 dkg vaj
- 25 dkg mascarpone
- 3 tojás
- 2,5 dkg keményítő
- 4 dkg kókuszvirág cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 bögre ribizli
Elkészítés:
A kekszet összetörjük, az olvasztott vajba belekeverjük és egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk. a többi hozzávalót összekeverjük és a kekszes alapra öntjük. A formát bevonjuk körbe alufóliával és egy magas tepsibe tesszük amibe körülbelül 2 centi vizet öntünk, majd 160 fokon 90 perc alatt megsütjük. A Közepe kicsit remegős lesz, de az normális. Várjuk meg míg teljesen kihűl és már fogyaszthatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!