konyhAngyal

Leveles tepertős pogácsa

2016. március 01. - Mittl Ildikó

Még emlékszem mikor mamám csinálta, azóta nem is ettem, de most megtaláltam az Ő receptjét

img_2017.JPG

Pont olyan ahogy emlékeztem, réteges, néhol ropogós tepertő darabokkal...

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg zsír
  • 3 dl langyos tej
  • 3 dkg élesztő
  • pici cukor
  • 1 kiskanál só
  • 25 dkg darált tepertő
  • 1 tojás

Elkészítés:

A tepertő és a tojás kivételével a hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd meleg helyen 40 percet kelesztjük. HA megvan lisztezett nyújtófán egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd megkenjük a darált tepertő felével, összehajtogatjuk és fél órát pihentetjük. Ha letelt újra kinyújtjuk és megkenjük a maradék tepertővel, ismét összehajtogatjuk és még fél órát pihentetjük. Ha megvan, ujjnyi vastagra nyújtjuk, tojással megkenjük, késsel bekarcoljuk a tetejét és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, majd mehet is 170 fokra a sütőbe. Isteni finom:)

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr1008421900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr