Még emlékszem mikor mamám csinálta, azóta nem is ettem, de most megtaláltam az Ő receptjét
Pont olyan ahogy emlékeztem, réteges, néhol ropogós tepertő darabokkal...
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 dl tejföl
- 15 dkg zsír
- 3 dl langyos tej
- 3 dkg élesztő
- pici cukor
- 1 kiskanál só
- 25 dkg darált tepertő
- 1 tojás
Elkészítés:
A tepertő és a tojás kivételével a hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd meleg helyen 40 percet kelesztjük. HA megvan lisztezett nyújtófán egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd megkenjük a darált tepertő felével, összehajtogatjuk és fél órát pihentetjük. Ha letelt újra kinyújtjuk és megkenjük a maradék tepertővel, ismét összehajtogatjuk és még fél órát pihentetjük. Ha megvan, ujjnyi vastagra nyújtjuk, tojással megkenjük, késsel bekarcoljuk a tetejét és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, majd mehet is 170 fokra a sütőbe. Isteni finom:)
Jó étvágyat hozzá!