Tejszínes, gombás finomság. Egy kis extra.
Sokféle étel kering az interneten, most épp. ezt az ételt próbáltam ki és nagyon ízltes lett. Próbáljátok ki ti is.
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 1 kisebb vöröshagyma
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 kis pohár tejföl
- 1,5 dl tejszín
- 1 tk mustár
- 1-2 db csemegeuborka
- vaj, olívaolaj
- só, bors
A csirkemellet csíkokra vágjod, fűszerezed sóval és borssal, majd egy olivaolajon készre sütöd. Majd kiszeded a serpenyőből és ugyanabba teszel egy kis vajat, amibe először az apróra vágott hagymát üvegesre pirítod majd ráteszed a felszelt gombákat egy kis sóval megpárolod. Ízesítésnek tehetsz hozzá egy kis brandy-t is kellemes lesz tőle a gomba íze. Ha a gombád elkészült visszateszed a húst és hozzáadod a tejfölbe kevert mustárt, a tejszínt valamint az apróra vágott csemegeuborkát. Összefőződ még egy 5-10 perc alatt és már tálalhatod is. Mivel nem szeretek pazarolni, ezért az előző főzés alkalmával megmaradt krumplipürét kevertem ki újra egy kis tejjel és azzal tálaltam, de rizzsel is ízeletes és finom ebéd lesz belőle.
Bátran próbálkozzatok, a csirkehúsnak rengeteg féle változata van és nagyon finom ételeket tudunk belőle készíteni. Ha van valami extra tippetek nektek is. Küldjétek el, hogy mi is kipróbálhassuk.
Egészségetekre. Jó főzőcskézést.