A nyúl az egyik legtisztàbb ès legegèszsègesebb hús, fogyasszuk bàtran
Hozzàvalók:
- 50 dkg nyúlhús
- 2 nagyobb sàrgarèpa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kàpiapaprika
- 2 nagyobb burgonya
- só
- bors
- fűszerpeprika
- vegeta
- 1 tojàs
- 5 evőkanàl liszt
- víz
Elkèszítés:
A zöldsègeket megmosom, megpucolom és apróra felvàgon. A húst szintèn apróbb kockàkra vàgom. A hagymàt megdinsztelem a zsiradèkon majd hozzàadon a paprikàt és kicsit pàrolom. Ha megvan hozzàadon a fűszereket a fűszerpaprika kivètelèvel és mehet bele a hús. Addig főzöm amíg ki nem fehèredik, majd mehet rà a fűszerpaprika ès úgy 9 dl víz. Hozzàadom a rèpàt majd mielőtt a répa teljesen megfől mehet bele a krumpli is. Amíg fől elkèszítem a lisztből, tojàsból, vizből a nokedlit kis sót is teszek hozzà. Majd mikor megfőtt a krumpli is bele is szaggathatjuk a tèsztàt ès mèg egy kicsit tovàbb főzzük.
Jó ètvàgyat hozzà!