konyhAngyal

Gulyàs nyúlból

2016. március 09. - Mittl Ildikó

A nyúl az egyik legtisztàbb ès legegèszsègesebb hús, fogyasszuk bàtran

image_4.jpeg

Hozzàvalók:

  • 50 dkg nyúlhús
  • 2 nagyobb sàrgarèpa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kàpiapaprika
  • 2 nagyobb burgonya
  • bors
  • fűszerpeprika
  • vegeta
  • 1 tojàs
  • 5 evőkanàl liszt
  • víz

Elkèszítés:

A zöldsègeket megmosom, megpucolom és apróra felvàgon. A húst szintèn apróbb kockàkra vàgom. A hagymàt megdinsztelem a zsiradèkon majd hozzàadon a paprikàt és kicsit pàrolom. Ha megvan hozzàadon a fűszereket a fűszerpaprika kivètelèvel és mehet bele a hús. Addig főzöm amíg ki nem fehèredik, majd mehet rà a fűszerpaprika ès úgy 9 dl víz. Hozzàadom a rèpàt majd mielőtt a répa teljesen megfől mehet bele a krumpli is. Amíg fől elkèszítem a lisztből, tojàsból, vizből a nokedlit kis sót is teszek hozzà. Majd mikor megfőtt a krumpli is bele is szaggathatjuk a tèsztàt ès mèg egy kicsit tovàbb főzzük.

Jó ètvàgyat hozzà!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr388453972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr