konyhAngyal

Teljeskiőrlésű kenyér otthon

2016. február 09. - Mittl Ildikó

Egyszerű, gyorsan elkészíthető kenyér recept egészségesen.

img_1820.JPG

Ez a kenyér nem csak egészséges, de sokáig el is áll. Nekem olyan egy hétig ugyanolyan puha marad, mint a sütés napján. A lent felsorolt hozzávalókból egy 1 kilós kenyér lesz.

Hozzávalók:

  • 40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg rozsliszt
  • fél élesztő
  • 1 tk cukor
  • 3dl langyos tej
  • 2 dl langyos víz
  • 3 evőkanál zsír vagy olaj
  • izlés szerint magvak
  • sütőzacskó

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Körülbelül 40 percig meleg helyen kelni hagyjuk. Ha megkelt átgyúrjuk a tésztát, megkenjük vízzel majd a sütőzacskóba tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és betesszük a kenyerünket. Nagyjából 40-45 percig sütjük, hogy szép barna legyen a teteje. Ha kész kivesszük a sütőzacskóból, majd hűlni hagyjuk, és fogyaszthatjuk is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr368371752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr