Gyorsan elkészíthető, finom, laktató
Ha nem tudod mit főzz, de finomat szeretnél enni a túrós sztrapacska a megoldás.
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 35 dkg liszt
- 1 tojás
- só
- bors
- 1 evőkanál zsír
- 1/4 kg túró
- 1 nagy pohár tejföl
- szalonna ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk majd lereszeljük. A reszelt krumplihoz hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Ha feljön a víz tetejére akkor kész van és leszűrhetjük. Egy edényben a zsírral összekeverjük. A túrót összekeverjük a tejföllel és a sztrapacska tetejére halmozzuk. A szalonnát megpirítjuk és azt is ráöntjük. Én sima túróval csináltam, de lehet juhtúróval. A túrót nem szeretem melegen így közvetlenül evés előtt érdemes rátenni, de aki szeretni az nyugodtan melegítse össze kicsit a sütőbe. Jó étvágyat hozzá!