konyhAngyal

Túrós sztrapacska

2016. február 10. - Mittl Ildikó

Gyorsan elkészíthető, finom, laktató

img_1682.JPG

Ha nem tudod mit főzz, de finomat szeretnél enni a túrós sztrapacska a megoldás.

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 35 dkg liszt
  • 1 tojás
  • bors
  • 1 evőkanál zsír
  • 1/4 kg túró
  • 1 nagy pohár tejföl
  • szalonna ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk majd lereszeljük. A reszelt krumplihoz hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Ha feljön a víz tetejére akkor kész van és leszűrhetjük. Egy edényben a zsírral összekeverjük. A túrót összekeverjük a tejföllel és a sztrapacska tetejére halmozzuk. A szalonnát megpirítjuk és azt is ráöntjük. Én sima túróval csináltam, de lehet juhtúróval. A túrót nem szeretem melegen így közvetlenül evés előtt érdemes rátenni, de aki szeretni az nyugodtan melegítse össze kicsit a sütőbe. Jó étvágyat hozzá!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr658380170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr