konyhAngyal

Gyorskajára vágysz, csináld meg!

2016. február 12. - Mittl Ildikó

A házilag készült ételek a legjobbak, és mindent meg lehet csinálni otthon, még a pitát is:)

img_1748.JPG

Nagyon könnyen elkészíthető, gyakorlatilag bármivel megtölthetjük, de most jöjjön az én verzióm.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • élesztő
  • cukor
  • kb. 2,5 dl langyos víz
  • 1 egész csirkemell
  • fűszerek ízlés szerint
  • saláta
  • paradicsom
  • kaliforniai paprika
  • tejföl
  • fokhagyma
  • petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemellet kis kockákra vágjuk és ízlés szerint fűszerezzük, majd megsütjük. Közben a salátát, paradicsomot, paprikát felszeleteljük. Ezután a tejfölből, fokhagymából, petrezselyemből öntetet készítünk. A langyos vízben kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk, hogy kenyértészta jellegű masszát kapjunk. 1 órát kelni hagyjuk, ezt követően kis bucikat gyúrunk belőlük, majd 10 percet pihenni hagyjuk. A sütőt a legmagasabb fokozatra állítjuk úgy hogy a tepsi benne van és megvárjuk, hogy felmelegedjen. A bucikat fél centi vastagra kinyújtjuk. Ha ez megvan akkor a forró tepsire rakjuk a tésztát és körülbelül 2-3 percig sütjük, de látni fogjuk, hogy elkezd felhólyagosodni. Ha már szépen feljött, akkor megfordítjuk és tovább sütjük olyan 2 percig. Előfordulhat, hogy nem fog szép barnára sülni, az nem baj.

Ha minden megvan, töltsük meg a pitát, és már ehetjük is. Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr748382350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr