A házilag készült ételek a legjobbak, és mindent meg lehet csinálni otthon, még a pitát is:)
Nagyon könnyen elkészíthető, gyakorlatilag bármivel megtölthetjük, de most jöjjön az én verzióm.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- élesztő
- cukor
- só
- kb. 2,5 dl langyos víz
- 1 egész csirkemell
- fűszerek ízlés szerint
- saláta
- paradicsom
- kaliforniai paprika
- tejföl
- fokhagyma
- petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellet kis kockákra vágjuk és ízlés szerint fűszerezzük, majd megsütjük. Közben a salátát, paradicsomot, paprikát felszeleteljük. Ezután a tejfölből, fokhagymából, petrezselyemből öntetet készítünk. A langyos vízben kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk, hogy kenyértészta jellegű masszát kapjunk. 1 órát kelni hagyjuk, ezt követően kis bucikat gyúrunk belőlük, majd 10 percet pihenni hagyjuk. A sütőt a legmagasabb fokozatra állítjuk úgy hogy a tepsi benne van és megvárjuk, hogy felmelegedjen. A bucikat fél centi vastagra kinyújtjuk. Ha ez megvan akkor a forró tepsire rakjuk a tésztát és körülbelül 2-3 percig sütjük, de látni fogjuk, hogy elkezd felhólyagosodni. Ha már szépen feljött, akkor megfordítjuk és tovább sütjük olyan 2 percig. Előfordulhat, hogy nem fog szép barnára sülni, az nem baj.
Ha minden megvan, töltsük meg a pitát, és már ehetjük is. Jó étvágyat!