Ha Kínát szeretnél varázsolni a konyhádba..
Eredetileg szezámmaggal készítik, de én jobban szeretem a lenmagot, természetesen előbbivel is lehet csinálni, kinek hogy tetszik.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 1 tojás
- kicsi só
- 1 evőkanál étolaj
- víz
- 3 evőkanál méz
- 1 evőkanál ketchup
- chili
- lenmag
- Zsír vagy olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, és félretesszük. A lisztből, sütőporból, keményítőből, tojásból étolajból víz hozzáadásával a nokedlinél kicsit sűrűbb tésztát keverünk. A mézet, ketchupot, chilit illetve a lenmagot szintén összekeverjük, ebbe fogjuk beleforgatni az elkészült bundás csirkéket. A zsiradékot felforrósítjuk, a csirke kockákat beleforgatjuk a tésztába majd kisütjük. Ha ezzel megvagyunk beleforgatjuk a mézes mázba. Rizzsel vagy bulgurral tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!