konyhAngyal

Lenmagos csirke

2016. február 15. - Mittl Ildikó

Ha Kínát szeretnél varázsolni a konyhádba..

img_1864_2.JPG

Eredetileg szezámmaggal készítik, de én jobban szeretem a lenmagot, természetesen előbbivel is lehet csinálni, kinek hogy tetszik.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 tojás
  • kicsi só
  • 1 evőkanál étolaj
  • víz
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál ketchup
  • chili
  • lenmag
  • Zsír vagy olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet kis kockákra vágjuk, és félretesszük. A lisztből, sütőporból, keményítőből, tojásból étolajból víz hozzáadásával a nokedlinél kicsit sűrűbb tésztát keverünk. A mézet, ketchupot, chilit illetve a lenmagot szintén összekeverjük, ebbe fogjuk beleforgatni az elkészült bundás csirkéket. A zsiradékot felforrósítjuk, a csirke kockákat beleforgatjuk a tésztába majd kisütjük. Ha ezzel megvagyunk beleforgatjuk a mézes mázba. Rizzsel vagy bulgurral tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr298387610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr