konyhAngyal

Nagymamám sós stanglija

2016. február 21. - Mittl Ildikó

A régi ízektől mindig előtörnek a gyerekkori emlékek

img_2997.JPG

Megtaláltam nagymamám receptjeit, mikor átolvastam őket, sorban jöttek az emlékek, és gondoltam megpróbálom reprodukálni azt az érzést, amit akkor éreztem, mikor a nagyi kivette a sütőből a kifliket és nem tudtam várni míg kihűl. Remélem mindenkinek megvan ez az érzés.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg zsír
  • élesztő
  • langyos tej
  • langyos víz

Elkészítés:

A lisztet, zsírt, élesztőt, sót egy tálba öntöm, majd kb 1,5 dl langyos tejet adunk hozzá, és kb ugyanennyi langyos vizet, hogy egy lágy masszát kapjunk. Dagasszunk belőle tésztát és tegyük meleg helyre. 30-40 perc alatt megkel, majd deszkán kör alakúra nyújtsuk ki. 16 egyenlő részre szeljük fel és tekerjük fel kifli formába. Tepsibe helyezve, kenjük meg tojással és 170 fokon süssük aranybarnára.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr718404750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr