konyhAngyal

Rakott krumpli

2016. február 22. - Mittl Ildikó

Egyszerű étel hétköznapokra

img_1919.JPG

Szerintem nem kell bemutatni ezt az ételt, mindenki evett már, és természetesen mindenki máshogy csinálja. Íme az én verzióm.

Hozzávalók:

  • 8-9 db közepes krumpli
  • 7 db tojás
  • 1 fej hagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • ízlés szerint kolbász
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1  kis pohár kefír
  • vegeta

Elkészítés:

A krumplikat héjában megfőzzük, ahogy a tojásokat is. A paprikát, paradicsomot, hagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük és mielőtt kész lenne hozzáadjuk a  kolbászt. Ha megvan a krumpli és a tojás, meghámozzuk. A tejfölt és a kefirt összekeverjük. Ha megvan, elkezdjük rétegezni. Krumpli, tojás, kolbászos egyveleg, majd tejföl. A tetejére hagyjunk tejfölös kefires keveréket. Ha megvan toljuk be a sütőbe, amíg a tejföl kicsit meg nem pirul. van aki sajtot is tesz rá, ezt mindenki saját ízlésére bízom.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr908404780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr