Legyen egy kicsit valami újdonság
Próbálkoztam már egyszer a csicseriborsóval szendvicskrém formájában, de sajnos valahogy elsőre nem sikerült. úgy gondoltam viszont, hogy biztos van olyan étel amiben finom ízletes. És kipróbáltam ezt a finom kolbászragut.
Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 1 hagyma szeletelve
- 1 nagy sárga paprika csíkokra vágva
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 tk csilipehely
- 225 gr (chorizo) kolbász vagy sima házikolbász
- 400 gr darabolt paradicsom (konzerv)
- 400 gr. csicseriborsó (konzerv) lecsepegtetve
- 200 gr (basmati) rizs
- egy maroknyi rukkola
- só, bors
- 4 ek bazsalikom durvára vágva a díszitéshez
Forrósítsuk fel az olajat egy lábasban, majd folyamatosan kevergetés mellett pirítsuk a hagymát 5 percig közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a paprikát, a fokhagymát és a csilipelyhet, és folyamatos kevergetés mellett pároljuk további 2 percig. Vágjuk ízlés szerinti darabokra a kolbászt és tegyük a lábasba. Adjuk hozzá a paradicsomot és a csicseriborsót és ízesítsük sóval, borssal. Forraljuk fel majd lefedve főzzük 10 percig. Időközben főzzük a rizst enyhén sós vízben 10-12 perc alatt puhára.
Keverjük a rukolát a kolbászos raguhoz. A rizsre halmozva tálaljuk és bazsalikommal díszítjük.
Egészségetekre és Jó főzőcskézést.