konyhAngyal

Csilis-csicseriborsós chorizoragu

2016. február 24. - cook(ta)

Legyen egy kicsit valami újdonság

img_0802.JPG 

Próbálkoztam már egyszer a csicseriborsóval szendvicskrém formájában, de sajnos valahogy elsőre nem sikerült. úgy gondoltam viszont, hogy biztos van olyan étel amiben finom ízletes. És kipróbáltam ezt a finom kolbászragut.

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 hagyma szeletelve
  • 1 nagy sárga paprika csíkokra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 tk csilipehely
  • 225 gr (chorizo) kolbász vagy sima házikolbász 
  • 400 gr darabolt paradicsom (konzerv)
  • 400 gr. csicseriborsó (konzerv) lecsepegtetve
  • 200 gr (basmati) rizs
  • egy maroknyi rukkola 
  • só, bors
  • 4 ek bazsalikom durvára vágva a díszitéshez

Forrósítsuk fel az olajat egy lábasban, majd folyamatosan kevergetés mellett pirítsuk a hagymát 5 percig közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a paprikát, a fokhagymát és a csilipelyhet, és folyamatos kevergetés mellett pároljuk további 2 percig. Vágjuk ízlés szerinti darabokra a kolbászt és tegyük a lábasba. Adjuk hozzá a paradicsomot és a csicseriborsót és ízesítsük sóval, borssal. Forraljuk fel majd lefedve főzzük 10 percig. Időközben főzzük a rizst enyhén sós vízben 10-12 perc alatt puhára.
Keverjük a rukolát a kolbászos raguhoz. A rizsre halmozva tálaljuk és bazsalikommal díszítjük. 

 

Egészségetekre és Jó főzőcskézést. 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr958414976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr