konyhAngyal

Sárgaborsó főzelék

2016. február 25. - Mittl Ildikó

Szeretem a főzeléket, nem csak mert gyors, de mikor nem tudom mit főzzek, mindig nyerő

img_1966.JPG

Rosttartalma miatt segíti az emésztést, kiemelkedő fehérjetartalma van, vérnyomás csökkentő és szívbetegség megelőző tulajdonságai is vannak. Soroljam még? Tessék fogyasztani :)

Hozzávalók:

  • 25 dkg sárgaborsó
  • víz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • vegeta
  • babérlevél

Elkészítés:

A borsót áztassuk be 2 órára annyi vízbe ami ellepi. Ha megvolt, a vízzel együtt öntsük lábasba, és főzzük meg, tegyük hozzá a sót, vegetát, babérlevelet. Amíg megfől, addig a lisztet és a tejfölt keverjük össze csomómentesre. ( Én rozsliszttel szoktam csinálni, de lehet sima fehér liszttel is). Ha megfőtt a borsó a levéből kicsit merjünk a tejfölös liszthez, keverjük össze majd mehet a borsóhoz. Egyet rottyanjon, és már kész is.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr478414258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr