Szeretem a főzeléket, nem csak mert gyors, de mikor nem tudom mit főzzek, mindig nyerő
Rosttartalma miatt segíti az emésztést, kiemelkedő fehérjetartalma van, vérnyomás csökkentő és szívbetegség megelőző tulajdonságai is vannak. Soroljam még? Tessék fogyasztani :)
Hozzávalók:
- 25 dkg sárgaborsó
- víz
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál liszt
- vegeta
- só
- babérlevél
Elkészítés:
A borsót áztassuk be 2 órára annyi vízbe ami ellepi. Ha megvolt, a vízzel együtt öntsük lábasba, és főzzük meg, tegyük hozzá a sót, vegetát, babérlevelet. Amíg megfől, addig a lisztet és a tejfölt keverjük össze csomómentesre. ( Én rozsliszttel szoktam csinálni, de lehet sima fehér liszttel is). Ha megfőtt a borsó a levéből kicsit merjünk a tejfölös liszthez, keverjük össze majd mehet a borsóhoz. Egyet rottyanjon, és már kész is.
Jó étvágyat hozzá!