konyhAngyal

Karfiol gombával

2016. március 09. - cook(ta)

Könnyű és ízletes, húsmentes étel. 

 img_0841.JPG

Nem kell annyi húst enni, rossz hír ez azoknak akik imádják a húst, de tényleg vannak finom ételek vannak hús nélkül. Próbáljátok ki, akár főételnek rizzsel, akár köretnek. 

Hozzávalók:

  • 1 karfiol
  • 55 g vaj 
  • 120 g gomba szeletelve
  • só, bors 
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 2 ek rezselt parmezán
  • 1 tk oregánó 
  • 1 tk petrezselyem 
  • 25 g vaj

Tegyük a karfiolt forrásban lévő sós vízbe és főzzük míg már majdnem kész van. Csepegtessük le, majd tegyük egy kisebb tepsibe. A vajat olvasszuk meg és tegyük bele a gombát pirítsuk meg, majd ezt öntsük a karfiolra. Sózzuk és borsozzuk. 
A zsemlemorzsát keverjük össze a parmezánnal és a fűszerekkel és szórjuk a zöldségekre. Osszuk el a tetjén a kockákra vágott vajat majd süssük előmelegített sütőben 230℃-on 15 perc alatt aranybarnára. Tálaljuk melegen. 

Egészségetekre. Jó főzőcskézést.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr118418406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
hrthtrhr