Könnyű és ízletes, húsmentes étel.
Nem kell annyi húst enni, rossz hír ez azoknak akik imádják a húst, de tényleg vannak finom ételek vannak hús nélkül. Próbáljátok ki, akár főételnek rizzsel, akár köretnek.
Hozzávalók:
- 1 karfiol
- 55 g vaj
- 120 g gomba szeletelve
- só, bors
- 100 g zsemlemorzsa
- 2 ek rezselt parmezán
- 1 tk oregánó
- 1 tk petrezselyem
- 25 g vaj
Tegyük a karfiolt forrásban lévő sós vízbe és főzzük míg már majdnem kész van. Csepegtessük le, majd tegyük egy kisebb tepsibe. A vajat olvasszuk meg és tegyük bele a gombát pirítsuk meg, majd ezt öntsük a karfiolra. Sózzuk és borsozzuk.
A zsemlemorzsát keverjük össze a parmezánnal és a fűszerekkel és szórjuk a zöldségekre. Osszuk el a tetjén a kockákra vágott vajat majd süssük előmelegített sütőben 230℃-on 15 perc alatt aranybarnára. Tálaljuk melegen.
Egészségetekre. Jó főzőcskézést.